Drie jaar cel geëist voor steekpartij na feestje Assen

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren drie jaar cel geëist tegen een 40-jarige man die wordt verdacht van het neersteken van een 35-jarige Assenaar. Dat gebeurde in de nacht van 10 juli tijdens een vechtpartij na een feestje aan de Van Swinderenhof in Assen.

Het slachtoffer en de verdachte waren beide op het feest. ’s Nachts ontdekten twee feestgangers dat hun telefoon was gestolen. Ze verdachten de 40-jarige man en twee vrienden van die diefstal. Dat leidde na het feest tot een vechtpartij op een parkeerplaats voor de woning.

De 35-jarige Assenaar had naar eigen zeggen gedronken en speed gesnoven en was heel agressief. Hij viel de 40-jarige man aan. De man kreeg meerdere klappen en stak toen de Assenaar in zijn linkerzij.

Intensive care

Het slachtoffer raakte bewusteloos en moest met een steekwond van elf centimeter naar het ziekenhuis. Daar werd hij geopereerd en belandde hij op de intensive care. Omdat de wond vlakbij de milt en linkernier van de man zat, had het weinig gescheeld of het was veel slechter afgelopen, aldus de officier van justitie. Zij vindt poging tot doodslag bewezen.

Het slachtoffer moet ruim 1700 euro schadevergoeding van de verdachte krijgen, vindt ze. De 40-jarige man werd nog dezelfde nacht opgepakt. Hij bleek de telefoon van het slachtoffer te hebben. Ook twee andere mannen werden opgepakt in verband met de steekpartij. Zij zijn niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

Verdachte ontkent

Alle getuigen wezen bij de politie de 40-jarige man aan als de dader van de steekpartij. Zelf ontkent hij. Volgens hem is een van zijn vrienden de daadwerkelijke dader. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak.

Een van de rechters vroeg het slachtoffer tijdens de rechtszaak of hij de verdachte herkende. ,,Absoluut. Jullie hebben de goede man hier zitten”, zei de man. De Assenaar las ook een slachtofferverklaring voor, waaruit blijkt dat hij erg bang is voor de verdachte, omdat die vrij rondloopt. Na een maand voorarrest kwam hij vrij.

De officier van justitie eiste, naast de celstraf, ook dat de man onmiddellijk weer gevangen genomen moet worden. De rechtbank wilde daar gisteren niet over beslissen. Op 25 oktober doet ze uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.