Drie kandidaten voor titel Vitaalste bedrijf van Drenthe

Twee IT-bedrijven in Tynaarlo (Complies en New Nexus) en OIM Orthopedie in Assen zijn in de race voor de titel Vitaalste bedrijf van Drenthe. Voormalig zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt dinsdag 6 september de winnaar bekend.

De drie bedrijven staan in Drenthe aan de top als het gaat om het gezond houden van medewerkers. IT-distributeur Complies ontmoedigt roken en stimuleert fitness en hardlopen. OIM Orthopedie stimuleert het personeel met een fietsplan. New Nexus heeft een hoog opleidingsbudget voor medewerkers.

,,Vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan sporten en fruit eten’’, zegt Van den Hoogenband. ,,Het gaat ook over de juiste houding achter je bureau, goed omgaan met stress en goed slapen. Wie lekkerder in z’n vel zit, presteert beter en is langer inzetbaar. Werkgevers die dat zien, zijn succesvoller.’’

Het vitaalste Drentse bedrijf neemt het eind dit jaar op tegen de andere provinciale winnaars. De titel Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 16 november vergeven in de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar volgt de Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen op, die in 2015 won.

Directeur Leon den Hertog van Klok: ,,Een medewerker die plezier heeft in het werk en beter in z’n vel zit, levert beter werk. Ons ziekteverzuim is aantoonbaar afgenomen. De werkgever kan met kleine aanpassingen al een grote bijdrage leveren.’’

De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland en zorgverzekeraar ONVZ. De jury kiest voor het derde achtereenvolgende jaar het vitaalste bedrijf van het land.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.