Drie strooimachines kapot: problemen rond gladheid in Hoogeveen

In Hoogeveen zijn in de nacht van zondag op maandag problemen geweest met het strooien van routes. Drie machines gingen gelijktijdig kapot.

Gevolg: veel klachten van weggebruikers over gladde en praktisch onbegaanbare wegen. ,,Niet normaal’’, brieste een man die in wijk De Weide woont. ,,Ik kwam de straat bijna niet uit, terwijl het een doorgaande route is.’’ Een ondernemer liet weten amper bij zijn bedrijf te kunnen komen. ,,Dit ben ik niet van deze gemeente gewend.’’

Vrachtwagen en twee trekkers defect

De gemeente Hoogeveen heeft ook een aantal meldingen gekregen. ,,Maar niet buitensporig veel’’, stelt woordvoerster Ines Slomp. Volgens haar ging een vrachtwagen van Area Reiniging kapot en raakten twee trekkers buiten werking. De Wet van Murphy zorgde voor veel vertraging op bepaalde routes. Slomp: ,,Andere ploegen hebben de routes later afgemaakt. Het is dus niet zo dat bepaalde straten in het schema zijn overgeslagen.’’

Wat de oorzaak van de mankementen was, is niet bekend gemaakt. ,,Maar het is allemaal hersteld, zodat er weer volop kan worden gestrooid’’, zegt woordvoerster Slomp. Dat is ook nodig, want de korte winterse periode met sneeuw zorgt voor grote drukte.

Strooiploeg staat 24 uur per dag klaar

In Hoogeveen voert Area Reiniging voert de gladheidsbestrijding uit. Dit bedrijf maakt voor een aantal routes gebruik van de diensten van loonbedrijf Jansen in Tiendeveen. Wel houdt de gemeente toezicht. Om snel in actie te kunnen komen staat de strooiploeg 24 uur per dag klaar in de periode dat het gladheidsplan van kracht is.

De gladheidsbestrijding vindt plaats volgens een vast routeschema, gebaseerd op het gemeentelijk verkeersplan. De prioriteit ligt op de hoofdroutes en drukke kruispunten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.