Driehonderd nieuwe glasbakken in Drenthe

Tien Drentse gemeenten gaan voor de inzameling van glas de komende vijf jaar in zee met het bedrijf Suez, voorheen Sita Reiniging. Dit betekent dat binnenkort driehonderd nieuwe glasbakken opduiken in het straatbeeld in de hele provincie, uitgezonderd Meppel en Tynaarlo. Die beide gemeenten doen niet mee.

Het nieuwe contract met de inzamelaar is namens de tien gemeenten ondertekend door Marcel Thijsen (midden vooraan op de foto). De burgemeester van –uitgerekend- Tynaarlo is vervangend voorzitter van de commissie Milieu, Energie en Mobiliteit van de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten).

In het contract staat dat Suez een nieuwe energiezuinige inzamelwagen aanschaft. Ook is overeengekomen dat werkvoorzieningschap Wedeka alle bovengrondse glasbakken periodiek gaat reinigen. ,,Mooi dat we werk kunnen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo levert deze samenwerking niet alleen winst op voor het milieu, maar ook voor de maatschappij'', zegt Thijsen.

Suez verwacht de komende vijf jaar in Drenthe minstens 35.000 ton glas in te zamelen. De 423.000 inwoners van de tien deelnemende Drentse gemeenten produceren per jaar ruim 7.000 ton van dit afval.

Foto: Suez

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.