Driemaal is geen scheepsrecht in Emmen

Onderwijzers in het openbaar basisonderwijs in Emmen betalen ook de derde staking, volgende week woensdag, uit eigen zak.

Wethouder Bouke Arends (PvdA) besloot na overleg in het college niet in te gaan op een verzoek van clusterdirecteuren en de teamleider onderwijs om af te wijken van z’n standpunt. Ook op Valentijnsdag heeft Arends geen zin in cadeautjes. De wethouder hield ook bij de eerste twee stakingen het loon van de stakers in. Primenius en Viviani, waar de basisscholen van respectievelijk katholiek en christelijk onderwijs onder vallen, betalen de salarissen van actievoerders wel door. De leerkrachten van de openbare lagere scholen vinden dat Arends aan negatieve beeldvorming doet.

In Emmen is de gemeente de baas van het openbaar onderwijs. Voorzitter van het bestuur is wethouder Arends. Hij sprak bij de eerste staking al van een principekwestie. ,,Als je staakt werk je niet en als je niet werkt krijg je geen geld.’’ Zijn eigen partij in de gemeenteraad van Emmen probeerde hem destijds nog op andere gedachten te brengen, maar dat lukte niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.