Drive-in-diner van de restaurants in en rond Westerbork is een groot succes: 'Heel fijn om onze klanten weer te zien.'

Buffetrestaurant De Warrel. Op weg naar de parkeerplaats met het voorafje in de hand. Foto: Jan Anninga

Elf restaurants in en rond Westerbork hielden zaterdag een drive-in-diner en dat was volgens Bert Witteveen van brasserie Diggels in het dorp een groot succes. ,,Het was fantastisch. Heel fijn om onze klanten weer te zien.’’

Liefst 120 auto’s reden zaterdagmiddag en -avond in twee routes langs de restaurants voor een zesgangenmenu. Bij elke locatie ontvingen de gasten een gerecht om ter plaatse in de eigen auto op te eten. Geen bitterballen en blokjes kaas, maar op smaak bereide gerechten als zalmsoufflé, tompouce met spinazie en steak tartare.

Horeca is een spel tussen gastheer en gast

,,Het was in één woord fantastisch’’, zegt Witteveen. ,,Van de kant van de horeca was het prachtig, iedereen had alles prachtig aangekleed. Maar horeca is een spel tussen de gastheer en de gast. En mensen hadden echt hun best gedaan om hun auto’s te versieren met lichten en slingers en andere dingen. Echt fantastisch. We doen dit natuurlijk om wat te kunnen verdienen. Maar ook om onze gasten weer te zien. En dat was heel fijn.’’

Voor de mooist versierde wagen was er een prijs.

Succes smaakt naar meer

Witteveen en zijn vrouw deden eerder dit jaar inspiratie op in het Zuiden van het land. ,,Wij dachten: dat kunnen wij ook en dat kunnen wij beter. Dat hebben we laten zien.’’

Het eetevenement was in korte tijd uitverkocht, de restauranteigenaren komen dinsdag bijeen om te evalueren en een vervolg te bedenken.

,,Kerst is een prachtig thema om iets mee te doen’’, zegt Witteveen. ,,Al die lampen en kleuren. Met Pasen doen we het sowieso nog een keer, want dat is ook feestelijk aan te kleden. Maar misschien nog wel eerder. We hadden nog zeker zestig kaarten meer kunnen verkopen, maar zoveel restaurants zijn er niet in de omgeving.’’

menu