Drommedaar in Emmen gaat alvast een beetje open... eindelijk

De Drommedaar in Emmen gaat over twee weken al open. Dat wil zeggen: een klein gedeelte ervan, aan de achterkant van het markante gebouw.

Volgens de nieuwe eigenaar Wouter van Liere opent hij over veertien dagen aan de achterkant bij de kiosk het terras, onder de naam De IJsbeer. Het wordt dus het enige etablissement in Emmen met alleen een buitenvoorziening. ,,We zetten er veertig stoelen neer en wat parasolletjes en we gaan er vanuit dat het mooie weer snel terugkeert’’, aldus Van Liere. Het publiek in het Rensenpark kan voor een ijsje, een biertje of wijntje en een kleine snack terecht bij de IJsbeer.

Voormalige restaurant van de oude dierentuin

De Drommedaar is het voormalige restaurant bij de oude dierentuin. Van Liere, zoon van de vroegere drukker, heeft deze week van de gemeente Emmen de sleutels van de kiosk gekregen. Daarmee komt een einde aan een jaar lang soebatten over vergunningen en contracten. Er moet een nieuwe keuken in de Drommedaar en in Emmense horecakringen wordt gesuggereerd dat Van Liere wilde dat de gemeente die voor haar rekening zou nemen.

Maar dat verhaal verwijst Van Liere naar het rijk der fabelen. ,,De discussie ging niet over de keuken, maar over allerlei technische zaken. Kijk, de voorkant ziet er mooi uit, maar de achterkant vergt nu veel meer zorg. Het gaat om een historisch pand.’’

„We zijn nu de grootste vriendjes”

Volgens Van Liere zijn alle plooien met de gemeente nu gladgestreken. ,,We zijn de grootste vriendjes’’, grijnst hij. De nieuwe keuken is besteld, het huurcontract getekend, de vergunningen zijn rond - maar Van Liere durft nog niet te zeggen wanneer het restaurant dan eindelijk de deuren opent. ,,Dit jaar nog’’, is het enige dat hij daar over kwijt wil. Van Liere brandt zijn vingers er niet meer aan; in het verleden noemde hij een paar keer openingsdata, die vervolgens niet gehaald werden.

„Terras gaat nog voor zomer 2016 open”

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) riep ooit in de gemeenteraad dat het terras aan de voorkant van De Drommedaar voor de zomer van 2016 open zou gaan. Dat werd bij lange na niet gehaald en toen vorig voorjaar de onderhandelingen met Van Liere duurden en duurden meldde zelfs de eigenaar van het uitgebrande Dal Baffo zich nog bij de gemeente.

Het pand van De Drommedaar deed jarenlang dienst als restaurant en later als pannenkoekenhuis tot het in 2012 afbrandde. Na een opknapbeurt waren de kantoren van Dierenpark Emmen erin ondergebracht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.