Droog voetbal kijken in Annen

Vrijwilligers van VV Annen bouwen al weken aan een tribune. Het realiseren ervan is een grote wens van de voetbalclub. Over een paar weken is het af.

Hij is 30 meter breed en biedt plaats aan 190 fanatieke voetbalsupporters: de eerste voetbaltribune van de voetbalvereniging in Annen. Al wekenlang wordt aan de bouw van de tribune gewerkt. Dankzij de inzet van een hele kluit vrijwilligers heeft de club er straks eentje.

Eindelijk, zegt voorzitter Alex Boersma van de voetbalvereniging in Annen. Een tribune staat al lang op het prioriteitenlijstje van de club. „In de 3e klasse heeft niet iedereen een tribune”, aldus Boersma. „Maar toen wij 1e klasse speelden, waren we de enige die er geen hadden.”

Een nieuwe tribune kost echter al snel zo’n 100.000 euro. Veel te duur voor de VV Annen, zegt Boersma. Maar de plaatselijke voetbalvereniging in het Gelderse Stroe bood uitkomst. „Deze club had een mooie tribune, maar daar wilden zij vanaf”, vertelt de voorzitter. „Ze wilden een clubhuis bouwen, precies op de plek waar de tribune stond.”

Vorig jaar oktober reisde een club van 45 vrijwilligers daarom richting Veluwe. Voor 1750 euro kochten ze de tribune. „We zijn ‘s ochtends vroeg heen gegaan, demonteerden de tribune en kwamen ‘s avonds laat weer terug”, vertelt Boersma.

Voor de zomervakantie werd het geraamte in elkaar gezet. Sindsdien klussen vrijwilligers elke zaterdag aan de tribune. „Dat zal nog wel zo’n 4 à 5 weken zal duren”, verwacht de voorzitter. „Daarna begint de afwerking. De stoeltjes worden er dan op geplaatst. Ik denk dat de tribune eind dit jaar helemaal klaar is.”

VV Annen denkt hiermee niet meer supporters te trekken. Wel komt de harde kern straks misschien vaker. Boersma: „Ook bij slecht weer is voetbal kijken straks leuk.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.