De kruising Wolfsbergenweg/Weerdingerstraat/Weerdingerhaag. Per dag rijden er zo'n 9000 voertuigen over de Wolfsbergenweg. zo bleek uit een onderzoek enkele jaren geleden. Dat aantal is sindsdien zeker niet minder geworden.

Drukke kruising in Emmen wordt veiliger voor fietsers (meer ruimte en niet meer gelijktijdig 'optrekken' met auto's)

De kruising Wolfsbergenweg/Weerdingerstraat/Weerdingerhaag. Per dag rijden er zo'n 9000 voertuigen over de Wolfsbergenweg. zo bleek uit een onderzoek enkele jaren geleden. Dat aantal is sindsdien zeker niet minder geworden. Foto: DvhN

De kruising Wolfsbergenweg/Weerdingerstraat in Emmen wordt veiliger gemaakt voor fietsers. De gemeente Emmen wil eind komend voorjaar beginnen met de werkzaamheden bij dit drukke kruispunt.

Op de Wolfsbergenweg en de Weerdingerhaag komt een stukje vrijliggend fietspad en alle fietsers krijgen straks gelijktijdig groen licht. ,,Het volledige autoverkeer staat dan stil’’, verduidelijkt de woordvoerster van de gemeente. Ook worden vanaf de parallelweg langs de Weerdingerstraat twee nieuwe aansluitingen aangelegd, een soort opritten. Auto’s die via de parallelweg langs de Weerdingerstraat bij de kruising komen kunnen straks ook niet meer doorrijden over deze weg.

loading

De Wolfsbergenweg is de weg die bij de kruising Weerdingerstraat overgaat in de straat Weerdingerhaag. Het is kruispunt waar de wijk Emmermeer begint en vroeger autobedrijf Ensing stond. Per dag rijden er zo’n negenduizend voertuigen over de Wolfsbergenweg, zo bleek enkele jaren geleden uit onderzoek. In tegenstelling tot de eveneens drukke Weerdingerstraat zijn de Wolfsbergenweg en de Weerdingerhaag niet voorzien van een vrijliggend fietspad en een parallelweg.

loading

De fietsers en auto’s op de Weerdingerhaag en Wolfsbergenweg krijgen sinds jaar en dag gelijktijdig groen bij de verkeerslichten. Dit kan onveilig voelen voor fietsers omdat ze tegelijk met het autoverkeer vaart moeten maken. De verkeerslichten zijn aan vervanging toe. De gemeente ziet dit als een mooie aanleiding om ook de situatie bij de kruising veiliger te maken.

Voor dit alles is extra ruimte nodig en dat betekent dat zeven bomen aan de Wolfsbergenweg en twee bomen aan de Weerdingerhaag moet worden gekapt. De bomenadviescommissie van de gemeente moet zich hier nog over uitspreken. Er komen andere bomen voor in de plaats: vier langs de Weerdingerstraat (aan de kant van Weerdinge) en twee langs de Weerdingerhaag. Voordat de werkzaamheden beginnen, vervangen nutsbedrijven nog een aantal leidingen.


menu