Drummer John Roffel neemt afscheid op Siepelrock

Mooi Wark treedt voor een volle tent op Siepelrock op met drummer Dennis Hendriks, de opvolger van John Roffel.

Drummen zit er niet meer in, maar John Roffel betreedt zaterdagavond nog eenmaal het podium. Bij Siepelrock in Pesse neemt de ongeneeslijk zieke drummer van Mooi Wark afscheid van het publiek.

Johnny! Johnny! Johnny!

Terwijl de bezoekers zijn naam scanderen, wordt Roffel rond half tien ‘s avonds met rolstoel en zuurstoffles het podium opgebracht. „Fantastisch dat jullie hier zijn”, zegt hij even later. „Ik wil jullie bedanken voor negen prachtige jaren.”

Na deze woorden ontvangt de band een Gouden Award voor vijfentwintig jaar Mooi Wark.

De band en Roffel in het bijzonder ontvangen een groots applaus. Johnny bedankt, Johnny bedankt, Johnny, Johnny, Johnny bedankt!

Optreden

Even na middernacht begint het optreden Mooi Wark. Zonder John Roffel, met Dennis Hendriks, de drummer die voor 2009 ook al bij Mooi Wark drumde en door Roffel als opvolger is gevraagd.

De drummerwissel maakt het overduidelijk: Roffel komt niet meer terug. „Dit is een avond met een lach en een traan”, zegt bassist William Bossong. „Maar we gaan er een feestje van maken!”

Dat lukt. Al gauw passeert het ene na het andere feestnummer, bier vliegt door de lucht en de zaal schreeuwt en springt. Het leven is een feest.

Soms wel.

menu