De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines wil vliegen vanaf Groningen Airport Eelde. De maatschappij stalt er een vliegtuig, maar wil de bestemming nog niet bekendmaken.

Green Airlines wil een Embraer E190, goed voor honderd passagiersstoelen, op Eelde stationeren, bevestigt Groningen Airport Eelde. De Duitse maatschappij beschikt zelf niet over toestellen en schakelt voor Eelde een Embraer van German Airways in.

Welke bestemming vanaf Eelde wordt aangevlogen is nog niet bekendgemaakt. De onderhandelingen daarover zijn nog niet afgerond, maar geluiden in de luchtvaartwereld duiden erop dat de lijndienst moet aansluiten op vluchten van Green Airlines uit Duitsland. De maatschappij richt zich zowel op de zakelijke markt als op toeristen.

Paderborn, Sylt, Zurich

Green Airlines vliegt sinds maart onder meer vanuit Paderborn naar het Duitse Waddeneiland Sylt en wil deze zomer ook Zurich aandoen. Vanuit Karlsruhe staan komende zomer vluchten gepland naar Berlijn en Hamburg. Als toekomstige bestemmingen noemt de maatschappij Dresden, Frederikshaven, Rostock en Wenen.

De jonge maatschappij Green Airlines gaat er prat op alle CO2-uitstoot van haar vluchten te willen compenseren door te investeren in klimaatbeschermingsprojecten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe