Duizenden handtekeningen voor Nedersaksenlijn: petitie van student uit Amsterdam meer dan 7200 keer ondertekend

Nedersaksenlijn

Student Tim Sekac uit Amsterdam zet zich al jarenlang in voor geplande spoorlijnen in Nederland. Hij start daarvoor online petities op, waarbij twee lijnen in het Noorden inmiddels duizenden stemmen heeft opgeleverd.

Zo levert de Lelylijn tussen Amsterdam en Groningen via Flevoland bijna 900 stemmen op, maar die vallen bijna in het niet bij de inmiddels 7240 stemmen voor de Nedersaksenlijn , die vanuit Groningen via Emmen naar Coevorden en Almelo moet lopen.

Vorig jaar maart werd bekend dat treinreizigers in 2025 kunnen doorrijden van Veendam naar Stadskanaal. Al jaren wordt druk gelobbyd om ook het nog ontbrekende deel tussen Stadskanaal en Emmen in ere te herstellen en zodoende de Nedersaksenlijn te voltooien. Volgens meerdere partijen kan de spoorlijn de economische ontwikkelingen in de regio tussen Veendam en Twente een impuls geven.

Wanneer de Amsterdammer de petities wil gaan aanbieden, weet hij nog niet. „Bij ProRail, gemeentes, de Tweede kamer, kortom bij iedereen die erover gaat”, laat hij weten tegenover RTV Drenthe . Met de petities wil hij de spoorlijnplannen onder de aandacht houden.

menu