Duizenden ontslagen bij Scania treffen mogelijk ook fabriek Meppel

Foto: Scaniafabriek in Meppel Foto: Google Streetview

Duizenden werknemers van de Zweedse vrachtwagen- en bussenmaker Scania dreigen door de coronacrisis hun baan te verliezen. De vraag naar vrachtwagens en bestelauto’s is door de crisis sterk verminderd. Mogelijke ingrepen kunnen ook voelbaar zijn voor de vestiging in Meppel.

Scania laat in een verklaring weten dat er maximaal 1000 banen verloren gaan bij het hoofdkantoor in Zweden. Waar de overige 4000 banenreducties eventueel plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Dat onderschrijft Erik de Gilde, directeur van Scania in Meppel ook: ,,Het is op dit moment nog niet bekend is waar de banen zullen verdwijnen. Dat zal de komende maanden bekend zal worden. Uiteraard wordt er eerst gekeken naar natuurlijk verloop en aflopende contracten. Er is op dit moment geen sprake van gedwongen ontslagen.”

Scania wereldwijd

Wereldwijd werken er zo’n 50.000 mensen voor het Zweedse bedrijf. In Nederland telt Scania ongeveer 3000 medewerkers. Zij zijn verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en veertig verkoop- en servicevestigingen. De fabriek in Zwolle is de grootste Scania-fabriek ter wereld.

menu