Duthler en HoutBrox failliet; vestiging Assen nog open

Modewinkels HoutBrox en Duthler zijn failliet verklaard. De beide winkels, die in Assen in hetzelfde pand huizen, zijn maandag wel open. Dat bevestigt een medewerkster.

Curator Floris Dix meldt dat de ruim vijfentwintig filialen van beide ketens voorlopig inderdaad open blijven. Ondertussen wordt gewerkt aan een doorstart. Elf kandidaatkopers hebben zich inmiddels gemeld, aldus de curatoren. Bij het bedrijf werken ruim vijfhonderd mensen.

Assen en Emmen zijn de laatste plaatsen met een Duthler/HoutBrox-filiaal in de provincies Groningen en Drenthe. Een aantal jaren geleden sloten al vestigingen in Groningen en Winschoten. De medewerkster van de Asser vestiging wil niet inhoudelijk reageren op het faillisement. Ook de hoofdvestiging is niet bereikbaar voor commentaar. Hoe lang de winkels open blijven, is niet duidelijk.

De rechtbank in Den Bosch verleende moederbedrijf Brova vorige week al uitstel van betaling. HoutBrox zou worden verkocht, maar die deal ging op het laatste moment niet door. Het bedrijf moest wel uitstel aanvragen, omdat de afgeketste deal zorgde voor onrust onder crediteuren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.