Eén supermarkt? Twee supermarkten? Zeg het maar, inwoners van Zuidlaren

Het lijkt er op dat de Jumbo en de Albert Heijn samen naar het vroegere terrein van de Bernhardhoeve in Zuidlaren gaan. Zijn de Zuidlaarders het daar wel mee eens, wil fractieleider Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo graag weten.

Waarom wil Kloos dat weten?

Kloos denkt te weten wat de gemeente Tynaarlo en de Rotterdamse projectontwikkelaar willen doen met het terrein van de Prins Bernhardhoeve (PBH). Daarover lopen al sinds 2014 stroeve en geheime onderhandelingen. Kloos verwacht dat er een groot winkelcentrum komt aan de Brink, waar vroeger de voorkant was van de PBH. Met twee supermarkten van Jumbo en Albert Heijn en mogelijk nog wat winkels.

Daar moet hij straks als raadslid over meebeslissen. Je krijgt alleen steun van de bevolking als een ieder daarover zijn zegje heeft kunnen doen, meent Kloos. Hij roept het gemeentebestuur op te stoppen met de geheimzinnigheid.

Hoe weet je nu wat de bevolking van Zuidlaren vindt?

Kloos vindt dat de Klankbordgroep Zuidlaren weer bij elkaar moet komen. Die groep vormt een afspiegeling van de dorpsbevolking en heeft al vaker meegepraat over gemeentelijke plannen met het dorp.

Waarom is dit eigenlijk actueel?

De gemeente onderhandelt al zo’n drie jaar met de Rotterdamse projectontwikkelaar Leyten over het terrein waar vroeger de Prins Bernhardhoeve stond. Het schiet allemaal niet erg op. De gemeenteraad heeft voorwaarden gesteld aan de ontwikkeling van het terrein. Leyten zegt zo geen winstgevend plan te kunnen maken. Alles zit muurvast, dus moet de raad de uitgangspunten veranderen. Dat kan alleen als de bevolking mag meepraten, vindt Leefbaar Tynaarlo.

Onderhandelen doe je toch achter gesloten deuren?

Je moet een broedende kip niet storen, zeggen ze vaak. In Zuidlaren broedt de kip al erg lang en Kloos vreest dat er een misvormd kuiken uit het ei komt. Dat geeft op termijn alleen maar trammelant, vreest hij. Begin met een schone lei en betrek de mensen bij de plannen, schrijft hij daarom in een brief aan B en W.

Wat vindt u dat er moet gebeuren op het PBH-terrein? Mail naar assen@dvhn.nl We melden de uitkomst volgende week.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.