Echte kermisliefhebbers deert kou niet in Hoogeveen (maar heel druk was het niet)

Hoe snijdend koud het ook is, de echte liefhebbers laten zich niet weerhouden, zo bleek zaterdag op de kermis in Hoogeveen. Maar druk was het zeker niet.

Bamm... En na een paar seconden weer: bamm...Tim Brandsma (14) slaat er even lekker op los op de boksmachine. Vijf keer achtereen. Zo de handen zijn weer warm. ,,Ik vind dit echt heel leuk om te doen. En het kost maar twee euro. Daar mag je vijf keer voor slaan. Echt goed’’, vertelt hij.

Wel even thuis geweest om op te warmen

Samen met zijn even oude vriend Julian Eimers heeft hij er al een paar uurtje opzitten. ,,We zijn tussendoor wel even naar huis geweest hoor. Om op te warmen’’, vertelt Tim.

Nee, een probleem is de koude wind, waartegen ook op de kermis geen beschutting is te vinden, niet voor beide heren. ,,In de zomer is het natuurlijk wel veel gezelliger’’, zegt Julian. Tegen het eind van de middag vinden ze het toch welletjes. ,,We gaan.’’

Of er wat te verdienen valt? ‘De baas zegt van niet.’

De tweeling Hannah en Benjamin Pol (6 jaar) heeft dan al heel wat eendjes aan de haak geslagen uit een waterbak. Altijd prijs. Terwijl moeder Pol vindt dat het ,,niet te harden is’’, storen de kinderen zich nergens aan. ,,Ze waren niet te houden. We wonen vlakbij, je kunt de kermis horen dus we moesten wel heen.’’

De dik ingepakt eendjes-uitbater ziet het allemaal ongeïnteresseerd aan. Of er wat te verdienen valt? ,,De baas zegt van niet.’’

De familieachtbaan en breakdance draaien de hele middag gewoon hun rondjes. Vaders en moeders met kleine kinderen en de jeugd tot een jaar of zestien draaien hun rondjes. Maar niemand blijft lang hangen, echt gezellig wordt het niet.

,,Vroeger was de kermis groter en leuker’’, moppert een oudere man. Dat eerste kan kloppen want de voorjaarskermis is na een halve eeuw van het Beukemaplein naar de Markt, aan de andere kant van het Hoogeveense centrum, verhuisd.

Dit vanwege werkzaamheden op het Beukemaplein. Ook na de verbouwing kan de kermis daar overigens niet meer terecht. Op het plein worden tien huurwoningen gebouwd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.