Hotelpiraten Jan en Jolanda leggen zich neer bij gevangenisstraf voor omvangrijke oplichting hotels en particulieren

Hotelpiraten Jan V. (63) en Jolanda H. (54) leggen zich neer bij de door de rechtbank opgelegde gevangenisstraf voor omvangrijke oplichting. Het echtpaar ziet af van hoger beroep.

Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten. V. is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Zijn echtgenote kreeg drie jaar cel. De twee bekenden dat ze tussen 18 augustus 2017 en 16 augustus 2018 ruim 60 eigenaren van hotels en B&B’s en particulieren voor 20.000 euro hebben opgelicht.

Strafblad speelt belangrijke rol bij bepalen hoogte straf

Een gedupeerde hoteleigenaar uit het Twentse Tubbergen plaatste afgelopen augustus een foto van het echtpaar uit Bovensmilde op Facebook. Al snel kwamen er meldingen van andere gedupeerden. Het stel meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie in Assen.

De twee kennen elkaar achttien jaar en zijn samen meerdere keren veroordeeld voor oplichting. Dat ze allebei een fors strafblad hebben, speelde voor de rechtbank een belangrijke rol bij het bepalen van de straf.

V. heeft meer mensen opgelicht

Jan V. zat al op het verkeerde pad voor hij Jolanda leerde kennen. Hij is in 1998 voor eerst veroordeeld. V. kreeg ooit ook tbs met voorwaarden opgelegd. De rechtbank heeft hem vanwege zijn langere strafblad veroordeeld tot een hogere straf dan zijn vrouw. Bovendien is V. volgens de rechtbank schuldig aan meer gevallen van oplichting van particulieren dan H. Gedupeerden die een claim indienden, krijgen in totaal 12.000 euro schadevergoeding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.