Echtpaar geen verdachte na overmeesteren inbreker

Het echtpaar Jan en Sanne van der Linde uit Steenwijk, dat afgelopen weekeinde met veel geweld een inbreker uit Havelte heeft overmeesterd, wordt niet aangemerkt als verdachte.

Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Nederland laten weten. De 33-jarige inbreker is dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel.

Volgens het OM is het vooralsnog niet nodig het overvallen echtpaar te vervolgen. Het onderzoek naar wat zich in de woning heeft afgespeeld is nog in volle gang.

Indringer

De man (39) en de vrouw (27) betrapten in de nacht van vrijdag op zaterdag in hun woning aan de Hendrik van Steenwijck de Oudstraat een 33-jarige inbreker uit Havelte.

Die confrontatie verliep niet zachtzinnig. De insluiper verwondde Sanne van der Linde met een mes in haar hand. Ook haar man Jan raakte gewond, aan zijn nek.

Overmeesterd

Vervolgens sloeg Jan de inbreker meermalen op zijn gezicht. Sanne probeerde intussen het mes af te pakken. Ze wisten de gewonde indringer te overmeesteren en over te dragen aan de politie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.