Eelde heeft beste schoonheidssalon

Bianca de Boer uit Eelde Paterswolde mag zich een jaar lang de beste schoonheidsspecialiste van Noord-Nederland noemen. ,,Het staat hier vol met bloemen en kaarten.”

Bianca gefeliciteerd.

,,Dank je wel. Klanten en mensen uit het dorp feliciteren me voortdurend. Het staat hier vol met bloemen en kaarten.”

Ben je nu de beste schoonheidsspecialiste van het land?

,,Nee, van Noord-Nederland. Zeg maar alles boven de lijn Amsterdam-Almelo. Er waren ruim 2000 inzendingen en daaruit zijn drie schoonheidsspecialisten genomineerd.”

En jij won?

,,Ja, ongelooflijk hè. Een college uit Alkmaar was ook genomineerd en een college uit Kollum.”

Waarom werd jij uitverkoren?

,,Volgens de jury moet alles van A tot Z kloppen. Van hoe je ontvangen wordt, de behandeling totdat je weggaat met een vriendelijk tot ziens. Mijn klanten krijgen altijd een gebakje bij de koffie.”

Maar het gaat toch om de behandeling?

,,Nou niet alleen. Je moet een marketingplan inleveren, een heel boekwerk waarin je de missie en visie van je salon beschrijft. Dat moet je presenteren voor de jury. Wij kijken ook hoe klanten in hun vel zitten en nemen de tijd voor hen. Ik plan altijd twee uur in. En je krijgt bezoek van een mysteryguest.”

Had je dat door?

,,Nou een paar dagen voor de einddatum kreeg ik een telefoontje van een mevrouw die op zaterdag een basisgezichtsbehandeling wilde. Ik dacht, dat kan haar wel eens zijn. Ik zat vol, maar heb toch ruimte ingepland. Vrijdags heb ik de ramen gelapt en de salon spik en span gemaakt.”

Wat was de prijs?

De Beauty-award. Ik kreeg hem uitgereikt in Nieuwegein door de winnares van vorig jaar, Marijke Dikkerboom uit Hardegarijp. Fotomodel Kim Kötter presenteerde de avond.

Wat brengt je deze prijs?

,,Ik mag een jaar lang de titel dragen. En nieuwe klanten hoop ik. Ik kreeg al een mevrouw uit Heemstede aan de lijn. Die is bereid twee uur te rijden voor een behandeling.”

Je zit in een nieuw pand?

,,Sinds oktober. En we bestaan tien jaar. Een prachtig moment voor deze prijs.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.