Een Emmens eerbetoon vol onkruid en brandnetels

Dode struiken, veel onkruid en brandnetels tot wel een meter hoogte. De bloemenklok in het centrum van Emmen is verworden tot één grote wildernis.

De bloemenklok staat tussen de HEMA en de oude dierentuin en is een eerbetoon aan wijlen wethouder Roelof Zegering Hadders, een van de grondleggers van het naoorlogse Emmen. Deze in 1991 overleden liberaal was bijna veertig jaar wethouder. Mede dankzij zijn inzet en connecties (hij was tussen 1946 en 1948 senator en tussen 1948 en 1971 lid van de Tweede Kamer) lukte het onder meer om in Emmen een breed onderwijsaanbod te krijgen.

Vorig jaar verhuisde de klok van de Markt naar het terrein naast de HEMA omdat de gemeente andere plannen had met het Marktplein. Meerdere lezers van deze krant spreken nu schande van het beroerde groenonderhoud. ,,Dit kan echt niet. Blijkbaar weten de mensen die nu op het gemeentehuis werken niet wat Zegering Hadders allemaal voor Emmen heeft gedaan’’, zo laat een van hen weten. ,,Zoiets, op zo’n markante plek, hoort er gewoon netjes uit te zien’’, vult een andere lezer aan.

Mirjam Blaak, woordvoerster van de gemeente, zegt dat de klok niet vergeten is, maar dat er een technisch probleem is met de afvoer van water. ,,We proberen dit zo snel mogelijk te herstellen, maar de vraag is of dat nog voor de zomervakantie lukt. Er moet een nieuwe installatie in om het water goed te verdelen. Het groenonderhoud is blijven liggen, maar we gaan er dinsdag (vandaag red.) mee aan de slag.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.