Een boek en een kalender over de geschiedenis van Emmen

In het nieuwe Atlas Theater in Emmen is zondag De Canon van de gemeente Emmen gepresenteerd, ofwel de historie van Emmen in 52 hoofdstukken.

De bouw van de Emmer dierentuin, het begin van de oliewinning in Schoonebeek en de opkomst van de glastuinbouw in Erica en Klazienaveen. Maar ook de vondst van grafheuvels, de ontwikkeling van het onderwijs en het werken en wonen op het veen.

Het staat allemaal beschreven in het ruim 200 pagina’s tellende boekwerk De Canon van de gemeente Emmen. Zo’n twee jaar is er door een grote groep mensen aan het project gewerkt en zondagmiddag kreeg cultuurwethouder Bouke Durk Wilms (CDA) in het Atlas Theater het eerste exemplaar. Dit gebeurde tijdens de voorstelling Bloei!, waarin de geschiedenis van de gemeente Emmen centraal staat.

Vrijwel alle hoofdstukken van de Emmer canon bestaan uit vier pagina’s. De verhalen zijn in begrijpelijke taal geschreven en voorzien van veel foto’s. Elk hoofdstuk eindigt met verwijzingen naar publicaties waar meer informatie over dat specifieke onderwerp te vinden is.

De Canon van de gemeente Emmen is uitgegeven door Uitgeverij Drenthe uit Beilen en de oplage bedraagt 1900 stuks. Het boek kost 15 euro. Ook is een kalender verschenen met hetzelfde thema. Die kost 7,95 euro. Tot en met 29 oktober zijn de canon en de kalender samen te koop voor een actieprijs van 20 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.