Een noodlanding, een ijsbeer en Max Verstappen

Wat hebben een noodlanding, een ijsbeer en Max Verstappen met elkaar te maken? Ze staan in de ranglijst van de meest gelezen berichten over Drenthe op onze website.

Control tower, this is an emergency
Een toestel van Air France maakte in januari een onverwachte landing op Groningen Airport Eelde. Het was onderweg van Parijs naar Oslo, toen een passagier onwel werd. Vliegveld Eelde lag gelukkig op de route.

Postuum
Na haar overlijden, in haar eigen rouwadvertentie, beschuldigde Petra Schuurmans-Zappeij uit Buinerveen haar artsen van onkunde. Zij zouden namelijk verantwoordelijk zijn voor haar dood. De artsen ontnamen haar doelbewust het leven, was te lezen. Haar familie vertelde het verhaal.

Kater na knalfuif
De carnavalsoptocht in Barger-Oosterveld liet een fikse kater achter. Niet door de drank, maar door de hoge boete van 15.000 euro die de gemeente Emmen wilde uitdelen. De muziek uit de carnavalswagens van vereniging de Zeskante Steen knalde door de geluidsbarrière. Het lawaai mocht niet hoger zijn dan negentig decibel, maar was dat wel.

Poezenspeeltje
Van een kater naar een kat. De ijsberen in Dierenpark Emmen kregen in december namelijk een niet alledaags speeltje. Een huiskat verdronk in het water van het ijsberenverblijf. Al snel kregen de beren het dode dier in de gaten. In plaats van de kat te verorberen, speelden ze ermee.

Uitgeracet
Het leek zo mooi, dacht Emmer wethouder René van der Weide. Formule 1-coureur Max Verstappen laten racen door de nieuwe Hondsrugtunnel in Emmen. De kosten? Een slordige ton. Twitterend en politiek Emmen zat daar echter niet op te wachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.