Een spreekt met investeerders over zorgwoningen

De initiatiefgroep Steengoed wonen in Een is in gesprek met particuliere investeerders over zorgwoningen op de plek van basisschool De Regenboog.

Volgens Wisse Hummel van de initiatiefgroep moet het plan met particuliere geldschieters worden gerealiseerd. ,,Woningcorporaties durven het niet aan.” De werkgroep heeft onlangs een gesprek gehad met de gemeente, de eigenaar van de school. ,,Die zou het pand voor een schappelijke prijs van de hand moeten doen. Anders is het plan niet haalbaar.”

Elf tot veertien woningen

De initiatiefgroep, de inwoners van Een wil in de christelijke school De Regenboog elf tot veertien woningen voor ouderen bouwen. Daarbij moeten ook zorg aan deze ouderen geleverd kunnen worden, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De Regenboog komt na deze zomer leeg te staan als deze in de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Een trekt. Ook de andere school in het dorp, de openbare De Lindenhof, trekt in de mfa en komt eveneens leeg te staan. Voor dit schoolgebouw is nog geen bestemming gevonden. Hummel denkt dat het geschikt voor een bedrijf met woning.

Rotte kies

,,Met het plan voor De Regenboog neemt de leefbaarheid in het dorp toe, anders dreigt er een rotte kies in Een te ontstaan”, meent Hummel. Hij hoopt dat gegadigden zich in het najaar kunnen inschrijven voor de zorgwoningen en dat de huizen medio 2017 klaar zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.