Eenzame kerst voor dochters verdachte steekpartij Valthe (vader blijft in cel, moeder overleden)

Hij smeekte de rechtbank om hem voorlopig vrij te laten. Maar de 43-jarige Winschoter, die wordt verdacht van een steekpartij in Valthe, moet in de gevangenis blijven.

De man zou op 2 september tijdens een feest in de feesttent in Valthe een man met een mes hebben gestoken. Een andere feestganger werd met een mes bedreigd.

Volgens de officier van justitie is één van de slachtoffers meermalen met een mes in het gezicht gestoken en ook in zijn hand of pols geraakt. De Winschoter werd direct opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en zit nu ruim drie maanden vast. Uit onderzoek is gebleken dat hij alcohol en speed in zijn bloed had.

Twee gewonden bij steekpartij in Valthe
Lees verder

Verzoek om vrijlating op humanitaire gronden

Zijn advocaat Evert van der Meer vroeg de rechtbank dinsdag om de man in afwachting van de inhoudelijke behandeling van strafzaak op humanitaire gronden vrij te laten. De raadsman zei dat de twee dochters van 16 en 19 jaar sinds die arrestatie van hun vader alleen in huis zijn. Hun moeder, de echtgenote van de verdachte, is vorig jaar juli overleden.

Ook de Winschoter zelf deed een klemmend beroep op de rechtbank om hem vrij te laten. ,,Ik ben in deze zaak ook slachtoffer. Ik ben deze avond volledig in elkaar geschopt door vijf jongemannen. Ik wil niet goed praten wat ik heb gedaan, maar ik had geen andere keus.”

Verdachte: mijn kinderen moeten hun moeder ook al missen

De man zei verder: mijn kinderen moeten hun moeder ook al missen en de kerstdagen staan voor de deur.” De rechtbank heeft beslist dat hij in de gevangenis moet blijven. ,,Het gaat om een heel ernstig feit. Dan moeten er hele bijzondere omstandigheden zijn wil je overgaan tot een schorsing van de voorlopige hechtenis.”

Volgens de officier is het onderzoek afgerond. Er wordt alleen nog gewacht op een rapport van een psychisch deskundige die de man heeft onderzocht. De inhoudelijke behandeling kan door drukte bij de rechtbank pas op 2 mei worden gedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.