Eerste Drentse Kredietunie start tijdens BCDD

Tijdens de Bedrijvencontactdagen Drenthe (BCDD) gaat de Kredietunie Noord-Drenthe van start. Het is de eerste kredietunie van Drenthe.

Werkgelegenheid

Het idee is dat bedrijven een krediet verstrekken aan beginnende ondernemers. Het gaat vaak om kleine kredieten van 25.000 die kunnen oplopen tot 2,5 ton. Voor banken zijn dat soort kredieten niet aantrekkelijk, waardoor het voor bijvoorbeeld slagers, installateurs en winkeliers moeilijk is om een bedrijf te starten.

De unie wil op deze manier een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de regio.

De provincie Groningen is al bekend met het fenomeen. De eerste Kredietunie is opgericht in de Eemsregio. Zo’n veertig regionale ondernemers legden 150 duizend euro in om beginnende collega’s op weg te helpen.

Vliegende start

Vandaag presenteert de Kredietunie Noord-Drenthe zich dus voor het eerst op het ondernemersplein op de BCDD, maar vice-voorzitter Frits Heukers spreekt van een vliegende start.

,,De afgelopen weken hebben bedrijven zich al gemeld om geld in te leggen en er zijn ook al ondernemers die willen lenen, dus dat is erg positief’’, vertelt Heukers. ,,Bovendien steunen de betrokken gemeenten in Noord-Drenthe, de provincie Drenthe en Univé ons met het betalen van de opstartkosten.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.