Eerste Grand Prix-overwinning Nakagami in Assen

Takaaki Nakagami heeft zondag tijdens de TT in Assen vriend en vijand verrast. De Japanner was iedereen in de Moto2 te snel af en boekte zijn eerste overwinning ooit in de Moto2.

Johann Zarco uit Frankrijk eindigde als tweede en deed daarmee goede zaken voor het wereldkampioenschap. Daarin staat hij samen met Alex Rins, die teleurstellend als zesde finishte, bovenaan. Nakagami stijgt van plaats zeven naar vijf.

De Japanner startte de race vanaf de zesde positie, maar meldde zich al snel bij de voorste coureurs. In rondje 9 pakte hij de leiding, om die vervolgens niet meer uit handen te geven.

Met nog drie rondes te gaan leek de Nakagami, die in zijn eerdere 111 races nog nooit had gewonnen, nog te moeten vrezen voor zijn overwinning. Zarco was namelijk hard bezig om het gat van ruim drie secondes dicht te rijden. Nakagami werd gered door de rode vlag vanwege de harde wind en regen op het TT Circuit. ,,De slotfase was gelukkig makkelijk'', aldus de winnaar.

Franco Morbidelli uit Italië verraste eveneens met zijn eerste podiumplaats van het jaar. Thomas Luth, die vanaf pole vertrok, gleed een paar rondes voor het einde onderuit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.