Eerste afdeling Petje af in Drenthe is een feit: extra steuntje in de rug voor kwetsbare kinderen

Petje Af. Foto: Thushara Verhoeven

De eerste afdeling van stichting Petje Af in Drenthe is een feit: vijf Coevordenaren hebben de handen ineengeslagen om in hun gemeente kwetsbare kinderen van 10 tot 15 jaar extra te ondersteunen.

Marjan Nijenbanning-Pot en Paulien Blaauwgeers staan aan de basis voor de Coevorder afdeling. Nijenbanning-Pot heeft vanuit haar onderwijsachtergrond al contact met de initiatiefnemers van Petje af Eemsdelta en zag daar hoeveel impact het project kan hebben.

Blaauwgeers zag kansen nadat het plaatselijke Rudie Zwols Fonds aangaf open te staan voor ondersteuning van groepsmatige activiteiten voor kwetsbare kinderen.

,,We hebben daarop gesproken met scholen, de Brede School, medewerkers van de gemeente, leden van de gemeenteraad en diverse ondernemers”, zegt Blaauwgeers, zelf juriste jeugdrecht. ,,Het was niet moeilijk mensen te enthousiast te maken voor Petje af.”

Beginnen met twee groepen kinderen

Vooralsnog wil het vijftal starten met twee groepen kinderen. ,,Eentje in Coevorden en in Oosterhesselen. Per groep is er maximaal ruimte voor 18 kinderen. Natuurlijk zijn kinderen uit de hele gemeente welkom. We gaan ook aan vervoersmogelijkheden werken.”

De initiatiefgroep bestaat naast Nijenbanning-Pot en Blaauwgeers verder uit Michel Blanken (docent VO en gemeenteraadslid PvdA), Jan Geerts (voormalig directeur Burg. Wessels Boer school in Dalen) en Marius Veenvliet (directeur IVM).

De komende maanden gaat Petje af Coevorden werken aan een lesprogramma en de financiering. ,,Gelukkig is er voldoende draagvlak vanuit de beoogde partners in het onderwijs, de lokale overheid en de ondernemers. Een aantal heeft zijn steun al toegezegd. De komende maanden gaan we de afspraken verder uitwerken.”

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe