Eerste besmetting met coronavirus in Meppel vastgesteld. Zeven nieuwe patiënten in Drenthe

Het aantal besmettingen stijgt. Foto: Pete Linforth / Pixabay

Bij een inwoner van de gemeente Meppel is het coronavirus vastgesteld. Het is voor de Drentse gemeente de eerste officiële besmetting, terwijl het totaalaantal in de provincie steeg van 28 naar 35.

„We staan als gemeente in direct contact met GGD, veiligheidsregio en RIVM”, zegt burgemeester Richard Korteland van Meppel. „We zien dat alle instanties doen wat nodig is om het virus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Verder blijft het noodzakelijk om de hygiëneadviezen van het RIVM op te volgen.”

Coevorden telt sinds de update van donderdag twee nieuwe patiënten, terwijl de gemeenten Tynaarlo, De Wolden, Emmen en Hoogeveen stuk voor stuk één nieuwe besmetting noteerden.

Aangepaste testrichtlijnen

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM.

menu