Eerste kampioenschap streetfishing in Assen

Assen Hengelaars die zwervend door de stad proberen roofvis te vangen. Veertig van deze hobbyisten bevolken 30 oktober en 27 november achtereenvolgens de centra van Assen en Groningen.

Het gaat om het eerste officiële kampioenschap streetfishing van de hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Dat gebeurt in samenwerking met de gerenommeerde wedstrijdvisser Bart van de Walle uit Groningen.

Streetfishing is vooral populair onder jongeren. Je hebt niet meer nodig dan een klein werphengeltje en een rugzakje met kunstaas. Binnensteden met geschikte grachten, vaarten en vijvers zijn gemakkelijk bereikbaar per trein. Ideaal met een OV-jaarkaart.

Wedstrijden in deze tak van sport worden sinds 2010 gehouden. Het motto is catch & release (vangen en vrijlaten), maar dat laatste pas nadat je snel een foto hebt gemaakt van de vis. De lengte van de twee grootste snoeken, drie grootste snoekbaarzen en vijf grootste baarzen wordt bij elkaar opgeteld.

Zondag 30 oktober is eerst Assen aan de beurt. De deelnemers verzamelen zich rond het middaguur in Fellini aan de Vaart Nz. Na een briefing over de reglementen begint het vissen om 12.45 uur. Om 16.00 uur zit de wedstrijd erop en een kwartier later moet de scorekaart bij de organisatie binnen zijn.

Het opgetelde resultaat van beide wedstrijden bepaalt de winnaar. Aanmelden kan door je naam, geboortedatum en visclub waar je lid van bent te e-mailen naar de federatie (renate@vissen.nl). Deelnemers moeten een geldige vispas hebben.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.