Eerste losse kaarten FC Emmen in verkoop

FC Emmen gooit donderdag om 12.30 uur de losse kaarten voor het eerste thuisduel in de eredivisie op 19 augustus tegen AZ in de verkoop. Het gaat om zo'n vijfhonderd tickets.

De kaartjes voor het debuut van de Emmenaren in de eredivisie zijn alleen te koop via de website van de voetbalclub.

Nu FC Emmen in de eredivisie gaat spelen en de seizoenkaarten uitverkocht zijn, kan je niet meer zoals vroeger vlak voor de wedstrijd nog een kaartje aan de poort kopen. Wie nu naar een wedstrijd van de Emmenaren wil, moet er op tijd bij zijn omdat er zo veel vraag naar tickets is. Dat bleek eind mei wel tijdens de verkoop van de seizoenkaarten. Die waren in een uur uitverkocht.

Inschrijven als lid FC Emmen

Wie toen mis heeft gegrepen en nu als eerste aan de beurt wil zijn bij de losse kaartverkoop, moet zich voor dit seizoen eerst speciaal inschrijven als lid van FC Emmen. Dat kan via een link op de website van de club. Dat vertelt Marc Timmer, die manager marketing en communicatie is bij FC Emmen.

Volgens hem kunnen seizoenkaarthouders en de leden van de Emmer voetbalclub tegelijkertijd als eerste aanspraak maken op kaartjes uit de losse kaartverkoop. Per seizoenkaart kan er één extra ticket worden bijgekocht. Leden van de kersverse eredivisionist kunnen twee kaartjes per lidmaatschap aanschaffen.

Seizoenkaarthouders en sponsors

In het stadion van FC Emmen passen zo’n 8300 toeschouwers. Het grootste deel van die stoeltjes is iedere wedstrijd al bezet door seizoenkaarthouders en sponsoren. Per thuiswedstrijd zijn er volgens Timmer nog ruim vijfhonderd kaarten te verdelen in de losse verkoop.

Als FC Emmen die losse kaarten niet allemaal weet te slijten aan seizoenkaarthouders en leden van de club, dan gaan de resterende kaarten in de verkoop voor het grote publiek. ,,Maar die kans is heel klein’’, doelt Timmer op de grote belangstelling om wedstrijden van de Emmenaren bij te wonen.

Uit naar ADO Den Haag

Voorlopig gaan alleen de losse kaarten voor de eerste thuiswedstrijd tegen AZ in de verkoop. De entreebewijzen voor andere thuisduels van FC Emmen gaan gedurende het seizoen in de verkoop en dit wordt per wedstrijd aangekondigd door de club.

FC Emmen start het seizoen komende zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel begint om 12.15 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.