Eigenaar Chinees restaurant Lotus komt om het leven bij raadselachtig ongeval in Hoogeveen

De afhaalingang van restaurant Lotus is vrijdagochtend nog afgezet. FOTO HARALD BUIT

De man die donderdagavond bij een auto-ongeluk in Hoogeveen om het leven kwam, is de 45-jarige eigenaar van Chinees restaurant Lotus. Wat zich precies in en rond het restaurant en een nabijgelegen parkeergarage heeft afgespeeld, is nog onduidelijk.

Dat vertelt de zoon van de Hoogeveense restauranteigenaar aan het AD . „Het enige dat wij weten is dat mijn vader met een meneer naar buiten liep”, zegt de zoon.

Zijn moeder was donderdagavond rond tien uur aan het werk in de keuken, zegt hij. „Het laatste dat ze van mijn vader heeft gezien is dat hij met een meneer naar buiten liep. Daarna hoorde ze van de politie dat hij in het ziekenhuis in Groningen lag en was overleden.”

Omwonenden vermoeden overval

De politie meldde donderdagavond dat er twee zwaargewonden waren gevallen bij een auto-ongeluk bij een parkeergarage aan het Kaaplaantje in Hoogeveen, vlakbij restaurant Lotus. Een grijze BMW knalde tegen een betonnen rand. Een uur later meldde de politie dat een van de twee inzittenden was overleden.

Omwonenden zeggen dat de restauranteigenaar niet in de auto zat maar er bovenop is gesprongen. Hij is er daarna afgeslingerd zijn, meldden zij. Ze vermoeden dat het om een overval ging.

loading

Politie nog volop bezig met onderzoek

De politie is bezig de toedracht te onderzoeken en bevestigt of ontkent dit bericht vooralsnog niet. De inzittende van de auto is uit de auto geknipt. Ook een traumahelikopter werd ingezet.

Op de achterbank van de BMW werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen, zag een ooggetuige donderdagavond. De grijze auto was niet van de eigenaar van Lotus, zegt de zoon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe