De 32 vakantiehuisjes op camping De Eswal in Vries moeten in het najaar klaar zijn, zegt eigenaar Feiko van der Veen. ,,Dan gaan ze in de verhuur.”

Er lijkt weinig te gebeuren op camping De Eswal, net buiten Vries. Maar dat is schijn. Witte cabins worden omgetoverd tot 32 vakantiehuisjes. ,,Het worden tiny houses”, zegt eigenaar Feiko van der Veen. ,,Zo’n 50 procent van de huisjes is van binnen klaar. De keukens en de schuifdeuren zitten er in. Van buiten moeten ze nog zwart geschilderd worden.”

Cabins uit Duitsland

Al geruime tijd is Van der Veen bezig de voormalige camping met stacaravans aan de Esakkers om te toveren tot een park met vakantiehuisjes. Daarvoor heeft hij witte tweedehands cabins in Duitsland op de kop getikt en die worden opgeknapt. Ruim een jaar geleden legde de gemeente Tynaarlo hem een bouwstop op omdat de cabines te hoog waren. Ze staan op een ijzeren onderstel en reikten een meter te hoog de lucht in.

Gemeenten en Van der Veen spraken af dat er eerst een proefhuisje opknapt zou worden, waarna de gemeente ging kijken of dat voldeed aan de eisen. Er is al enige tijd een proefmodel klaar en volgens Van der Veen zijn de problemen met de gemeente de wereld uit en zijn de vergunningen binnen.

Plan staat op bord bij de ingang

,,Het was in de coronatijd voor ons geen goede periode om te bouwen. Maar we zijn nu druk bezig. Wie wil zien hoe de woningen eruit komen te zien, kan kijken op het bord bij de ingang”, zegt Van der Veen. Hij hoopt dat de 32 huisjes in het najaar klaar zijn.

De vakantiewoningen op De Eswal worden niet verkocht, maar gaan in de verhuur. Van der Veen heeft daarvoor Hogeboom Vakantieparken ingeschakeld. Dat is voor hem een bekende partij, want die verhuurt ook huisjes op het park ‘t Veenmeer (Akenveen) in Tynaarlo, eveneens eigendom van Van der Veen.

Rust en natuur

De doelgroep waarop Van der Veen zich richt zijn oudere mensen die komen voor rust en de natuur en om te fietsen of te wandelen. Er komen daarom geen voorzieningen als een speeltuin.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe