Eis: 1,5 jaar cel voor poging verkrachting op azc Zweeloo

Tegen een 24-jarige bewoner van azc Zweeloo in Aalden heeft het Openbaar Ministerie dinsdag anderhalf jaar gevangenisstraf geëist. Volgens het OM heeft de man geprobeerd een medebewoonster te verkrachten.

Gegil

Een deel van het azc Zweeloo in Aalden werd in de vroege ochtend van 23 september opgeschrikt door keihard gegil. Het leek alsof er iemand werd vermoord in de kamer van de man, verklaarden zijn buren later bij de politie. Omdat de kamerdeur van de man uit Ethiopië op slot zat en ze hem niet konden intrappen, haalden ze hulp.

Twee beveiligers van het COA hoorden het gegil al op honderd meter afstand van de kamer en openden de deur met een loper. Binnen was het licht uit en had de man de vrouw vast. Volgens de buren, die als eerste de kamer van de man in liepen, waren ze allebei van onderen naakt. De vrouw ging er zo snel ze kon vandoor.

Verzet

Zij verklaarde later bij de politie dat de 24-jarige man haar, na een gezellige avond samen, tegen de ochtend op bed had gegooid en haar kleding had uitgetrokken. Dat gebeurde nadat de vrouw tegen zes uur ’s ochtends had gezegd dat ze naar huis ging. Ze was bij hem omdat de man, die een jaar in Nederland was, een verblijfsvergunning en een huisje had gekregen. De twee waren sinds vier maanden bevriend en woonden beide in het azc.

Volgens de vrouw hield de Ethiopiër haar tegen toen ze weg wilde, deed het licht uit en gooide haar op bed. Ze verzette zich uit alle macht en beet de man onder meer in zijn schouder. Ook gilde ze zo hard ze kon.

Verliefd

De man, die sinds september vastzit, verklaarde in de rechtszaal dat er helemaal niks was gebeurd. ,,Zo ineens veranderde haar gedrag. Ze leek wel gek te worden en begon te gillen.” Dat hij verliefd op haar was, zoals hij bij de politie had verklaard, ontkende hij in de rechtszaal.

Hoewel er niemand bij was toen de man probeerde het slachtoffer te verkrachten, gelooft de officier van justitie de vrouw, omdat de getuigenverklaringen haar verhaal ondersteunen. De rechtbank doet op 7 maart uitspraak.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.