Elke Moes wint Provinciale Voorleeswedstrijd

ASSEN Elke Moes van OBS Gieten uit gemeente Aa en Hunze heeft woensdag in theater De Schalm in Assen de Provinciale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij mag op 25 mei naar de Landelijke Voorleeswedstrijd in Amstelveen. Nora Visser van OBS Oosterboer uit Meppel behaalde de tweede prijs en Merel Zomer van CBS t Kofschip uit Hoogeveen ontving de derde prijs.

De jury, die bestond uit: Herma Stroetinga (RTV Drenthe), Eric van Oosterhout (burgemeester Aa & Hunze), Ellen van Roosmalen (Kunst & Cultuur), Ina Vording, (docente Stenden Hogeschool) en Marit Luning (Drents voorleeskampioen 2015), lette vooral op begrijpelijkheid, tempo, stemgebruik en contact met het publiek.

169 Drentse basisscholen deden mee in de voorrondes van de voorleeswedstrijden. De winnaars van de schoolwedstrijden mochten meedoen aan de twaalf gemeentelijke voorrondes. Deze voorrondes zijn georganiseerd door de bibliotheken in Drenthe. De beste voorlezer van de gemeentelijke ronde mocht daarna naar de provinciale finale in De Schalm te Assen.

Biblionet Drenthe organiseerde de Provinciale Voorleeswedstrijd. Het programma werd gepresenteerd door goochelaar en verhalenverteller Hilbert Geerling. Dansschool Jan Postema verzorgde een dansworkshop.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.