Emmen Goes Eco is geen eendagsvlieg

Een evenement met duurzame toekomst. Zo blikt initiator Linda Meijer terug op Emmen Goes Eco. De première trok gistermiddag veel publiek.

En aan animo van deelnemers had de bedenkster al helemaal geen gebrek. ,,De aanmeldingen bleven maar komen. Ik heb een aantal keren nee moeten verkopen.’’ Ze is vast van plan er een jaarlijkse traditie van te maken.

Was het Marktplein het podium waar allerhande biologische voeding, hippe lifestyle artikelen en eco-kleding werd uitgevent, het Noorderplein enkele honderden meters verderop werd omgedoopt tot groen Energy-plein. Het Drenthe College showde er de boot, waarmee het in juli de strijd aangaat in de Dutch Solar Challenge, je kon energie-advies voor je woning opvragen en een ruim aanbod van wat er te koop is op gebied van electrische auto’s stond in slagorde in de Noorderstraat opgesteld. Van de kleinste VW tot een superstoere Tesla.

In de aanloop naar Emmen Goes Eco werden creatieve Emmenaren uitgedaagd een ontwerp voor een eco-fairtrade tasje te maken. Miss Emmen stapte uit de enige op waterstof rijdende auto in Noord-Nederland om het winnende ontwerp aan wethouder Jisse Otter te overhandigen. Maaike Rensen bleek de winnaar. Als hoofdprijs werden haar fairtrade-tasjes in een oplage van honderd meteen op de markt gebracht. Ze vonden gretig aftrek bij het publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.