Emmen helpt door spanningen geteisterde buurtvereniging

De gemeente Emmen gaat de wijk Bargermeer-Meerveld helpen om een nieuwe start te maken met de gelijknamige buurtvereniging. Er moet een nieuw bestuur komen dat een breed draagvlak heeft onder de bewoners.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Eric van Oosterhout en Rick Lucas, de interim-voorzitter van de vereniging. De spanningen in de wijk zijn in de afgelopen maanden hoog opgelopen door een interne machtsstrijd.

De rechtbank besloot eerder deze maand in kort geding dat het nieuwe interim-bestuur rechtsgeldig is gekozen, in tegenstelling tot het oude bestuur. Dit besluit bracht de rust niet terug. Uit voorzorg besloot Van Oosterhout afgelopen vrijdag om het clubhuis tijdelijk op slot te draaien. Dit gebouw blijft voorlopig nog dicht.

De komende periode gaan gemeente en het interim-bestuur met hulp van de BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) toewerken naar een vergadering, waar alle inwoners welkom zijn en mee mogen stemmen voor een nieuw bestuur. De bedoeling is dat nog voor de zomervakantie de eerste informatiebijeenkomst wordt gehouden. Na de vakantie zou de stemming plaats moeten vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.