Emmen in de media: 'Dacht je dat IS hier ooit een aanslag zal plegen?'

Gezelligheid op het Raadhuisplein in Emmen. FOTO ARCHIEF DVHN

Emmen was woensdag landelijk in het nieuws, omdat het onderaan eindigde in de lijst van meest aantrekkelijke grote gemeenten. Veel media besteedden aandacht aan de vlinderstad en Emmenaren maakten van de kans gebruik om hun stad te promoten.

Locoburgemeester Bouke Arends somt in NRC Handelsblad de voordelen van Emmen op. De wijken liggen tegen groen aan, de woningen zijn ruim en betaalbaar, er zijn geen files, er zijn veel evenementen. „Wie in Emmen woont, hoeft nooit op vakantie", aldus Arends.

Een aantal jongeren op straat geeft aan het dagblad toe dat Emmen een beetje saai is, maar dat heeft ook z'n voordelen. ,,Dacht je dat IS hier ooit een aanslag zal plegen? Dat doen ze in Amsterdam of zo!"

De Telegraaf toog met een camera en een microfoon naar Emmen om inwoners aan de tand te voelen. Zij toonden zich verontwaardigd. ,,Vergeleken met Emmen is Amsterdam een stinkstad."

Een verslaggever van de NOS ging de straat in Emmen op met de vraag: wat maakt wonen in Emmen aantrekkelijk? Over het uitgaansleven: ,,Op donderdagavond kun je hier over de koppen lopen." Over de grootte van de stad: ,,Hier kennen mensen elkaar. Dat is veel fijner dan in Amsterdam bijvoorbeeld. Er is meer saamhorigheidsgevoel." En we wonen niet meer in plaggenhutten, trouwens.

Ook de website Upcoming vindt het maar belachelijk dat Emmen onderaan is geëindigd en legt aan de hand van zeven foto's uit waarom dat nergens op slaat.

Mocht Emmen de laatste plaats willen verlaten, dan kan de gemeente altijd nog de suggestie van De Speld uitvoeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu