Emmen moet buggyoverlast op Sportlandgoed beter onderzoeken

De gemeente Emmen moet terug naar de tekentafel om extra milieu- en geluidsonderzoek te doen naar het racen met buggy’s Sportlandgoed in Zwartemeer.

Het is volgens de Raad van State nog onduidelijk wat voor gevolgen het rijden met buggy’s tijdens het broedseizoen heeft voor de koekoek en de patrijs. Ook maakt het omgevingsplan mogelijk dat op het gehele terrein gereden mag worden, terwijl het de bedoeling is dat er alleen op het parcours wordt gereden.

Geluidsoverlast

Buurman Germes wil dat het rijden met buggy’s wordt beperkt vanwege geluidsoverlast. Hij wil onder meer dat er tot en met augustus niet wordt gereden op het Sportlandgoed in verband met het broedseizoen. Dat gaat volgens de Raad van State niet door, want het is niet voldoende aangetoond dat het rijden in de late zomermaand van invloed is op broedende vogels. Wel moet de gemeente in het plan opnemen dat er minder dan acht uur per dag mag worden gereden.

De gemeente Emmen moet de fouten uit het bestemmingsplan halen. De Raad van State komt over vijf maanden met een eindoordeel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.