Op het voormalige terrein van de brandweer in het centrum van Emmen is vervuilde grond aangetroffen. De gemeente moet dit saneren om de tweede fase van woningbouwproject Heldenhof volgens plan doorgang te laten vinden.

Dit liet wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) donderdagavond weten tijdens een commissievergadering met raadsleden. Hij gaf verder aan dat de sanering op het terrein nabij de Van Schaikweg op zeer korte termijn geregeld gaat worden. Er is, als gevolg van activiteiten van de brandweer, pfos in de grond aangetroffen.

Het gaat volgens Otter om de bovenlaag van de grond. Wat de tegenvaller in financiële zin voor de gemeente gaat betekenen, is nog onduidelijk. Er is, zo stelt Otter, geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid.

De brandweer verhuisde in 2012 naar een gloednieuwe kazerne op de hoek Hondsrugweg/Rondweg. Daarna werden er woningplannen voor het oude kazerneterrein in het Emmer centrum ontwikkeld. Het woonbuurtje wordt Heldenhof genoemd. De naam verwijst naar brandweerlieden en ambulancemedewerkers die jarenlang vanaf deze plek uitrukten om mensen in nood te helpen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe