Emmen onaantrekkelijk? Het wordt er met de dag leuker

Je kan er de klok inmiddels op gelijkzetten: als het jaarlijkse lijstje van meest aantrekkelijke grote gemeenten wordt gepresenteerd, bungelt Emmen onderaan. Locoburgemeester Bouke Arends van Emmen tilt er niet te zwaar aan.

Jaar na jaar is Emmen een van de minst aantrekkelijke grote gemeenten van Nederland, concludeert de Atlas voor Gemeenten. In 2016 is Emmen zelfs de hekkensluiter, op plek vijftig van de vijftig, ver onder steevaste koploper Amsterdam. En dat terwijl de gemeente flink vernieuwt met de dierentuin, het theater en centrum. Het nieuwe Raadhuisplein werd zelfs genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs 2016.

Niet heel interessant

„Zo’n lijst is voor ons niet heel interessant", reageert Arend op het rapport. ,,Voor ons is het veel belangrijker wat de burgers vinden en daarover ben ik zeer tevreden. Het wordt met de dag leuker in Emmen en de inwoners worden steeds trotser.”

Werk en voorzieningen

Emmen doet het inderdaad niet op alle punten slecht, legt onderzoeker Gerard Marlet uit. „Op het gebied veiligheid en leefbaarheid scoort Emmen prima.” Toch staat de gemeente pal onderaan op de ‘woonaantrekkelijkheidsindex’. En wel door twee belangrijke factoren, aldus Marlet. Een gebrek aan werk en voorzieningen. „Die aspecten zijn in de beoordeling van Emmen overheersend.”

Papierversnipperaar

Emmen stopt het rapport daarom ook niet ongelezen in de papierversnipperaar; Arends herkent de kritiek op de werkgelegenheid wel. „Daar doen we ook wat aan. We lopen gelukkig in, maar je komt niet direct van de kelder op de zolder.”

Op social media laten Emmenaren weten dat ze het niet eens zijn met de laatste plaats:

Ook andere media nemen het voor Emmen op:

Of een soort van:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.