Emmen repareert Aquarena-bad

De gemeente Emmen laat haar overdekte zwembad Aquarena repareren. De provincie heeft meerdere gebreken vastgesteld en dreigde met een dwangsom.

De provincie waakt over de veiligheid van Drentse zwembaden en controleerde daarom ook het tientallen jaren oude Aquarena-bad. Vastgesteld werd onder meer dat de vloer en de wanden van doucheruimten gerepareerd dienden te worden en dat her den der voegen ontbreken of erg versleten zijn. Bovendien bleken bepaalde randen langs bassins van het wedstrijd- en golfslagbad wel erg scherp te zijn.

Dat de provincie dreigde met een dwangsom, verbaasde de gemeente Emmen. ,,Aquarena is een oud bad en ergens zal heus wel een tegeltje los kunnen liggen. Maar de veiligheid van de gasten is op geen enkele manier in het geding. Op hygiëne en veiligheid wordt dagelijks gecontroleerd'', betoogde sportwethouder Bouke Arends (PvdA). Ook stipte hij aan dat het bad recentelijk nog het Keurmerk Veilig & Schoon ontving van de Stichting Zwembadkeur.

Toch onderneemt de gemeente nu wel actie en laat zij her en der herstelwerkzaamheden uitvoeren. Een deel van deze klus is inmiddels al geklaard. Waarschijnlijk begin volgend jaar komt Arends met een voorstel om nabij het stadion van FC Emmen een nieuw zwembad te bouwen. Aquarena wordt daarna gesloopt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.