Emmen selecteert nieuwe uitbater De Drommedaar

Wie er wel trek in heeft een restaurant te beginnen in hartje Emmen, kan zich melden als gegadigde voor De Drommedaar. De gemeente zoekt een ‘vernieuwende’ uitbater van dit voormalige dierentuin-restaurant.

De Drommedaar verloor zijn oude functie bij de verhuizing van de zoo uit het centrum. De gemeente verwacht dat er voor het markante pand aan de Hoofdstraat voldoende belangstelling is. Verscheidene geïnteresseerde ondernemers hebben al geïnformeerd naar wat de bedoeling is.

Om de beste kandidaat te vinden, huurt Emmen voor de selectie van de nieuwe restauranthouder een adviseur in van het bureau Tower Horeca. De gemeente ziet kansen voor een ‘moderne en innovatieve eetgelegenheid’.

Wie dat wel ziet zitten, kan zich tot 15 november bij de gemeente melden voor een bezichtiging van het Drommedaar-complex. Vervolgens hebben serieuze gegadigden tot 12 december de kans een onderbouwd en gemotiveerd ondernemersplan in te dienen. Begin 2017 hakt de selectiecommissie de knoop door.

De gemeente Emmen is sinds begin dit jaar eigenaar van De Drommedaar. Het rietgedekte pand raakte in november 2012 zwaar beschadigd door een uitslaande brand, maar is daarna in oude glorie hersteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.