Emmen: soepeler koers bij goedkeuring voor evenementen

De gemeente Emmen gaat vergunningen voor evenementen eerder verlenen en daarna vroegtijdig publiceren in het huis-aan-huisblad. Dit zei burgemeester Eric van Oosterhout donderdagavond.

Het gebeurt met een zekere regelmaat dat de gemeente pas melding maakt van een verleende vergunning als het evenement al lang en breed achter de rug is. Volgens raadslid Karien Velzing (Wakker Emmen) is dit allesbehalve een wenselijke situatie. ,,Als het evenement al is geweest, heeft het voor mensen weinig zin om nog bezwaar te maken’’, zo stelde zij tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

Van Oosterhout is het hiermee eens. Volgens hem is de gemeente heel secuur als het gaat om het verlenen van vergunningen. Tot op de kleinste details moet alles in orde zijn en op papier staan, voordat de gemeente de vergunning verstrekt. Het gevolg hiervan is dat soms extra informatie moeten worden aangeleverd en dat besluiten over vergunningen pas na de evenementen in het huis-aan-huisblad worden afgedrukt.

Volgens Van Oosterhout kan de gemeente zich bij het verlenen van vergunningen wel iets soepeler opstellen. En dit betekent weer dat de vergunningen eerder kunnen worden verstrekt en tijdige publicatie mogelijk wordt. ,,Hier wordt aan gewerkt’’, aldus de burgemeester. Na de zomervakantie de veranderde aanpak zichtbaar worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.