Emmen steekt ton in opknappen sportaccommodaties

De gemeente Emmen steekt 100.000 euro in het opknappen van twee openluchtbaden en twee sporthallen.

Het geld komt uit de zogeheten knelpuntenpot. Daarin stopt de gemeente jaarlijks 100.000 euro. Dit geld is bedoeld voor het oplossen van knelpunten bij geprivatiseerde zwembaden en sporthallen.

De sporthal in Nieuw-Weerdinge krijgt met zo’n 36.000 euro de hoogste bijdrage van de gemeente. Dit geld wordt alvast opzij gezet voor de vervanging van het dak van de accommodatie. Deze klus kost naar verwachting zo’n 60.000 euro.

Warmtepompen vervangen

Het openluchtzwembad in Emmer-Compascuum ontvangt een bedrag van 30.000 euro om de warmtepompen te vervangen. Deze liepen al op het einde en werden volgens de gemeente met kunst en vliegwerk nog in de benen gehouden. De totale kosten van het vervangen bedragen 83.000 euro. Het zwembad doet zelf ook een bijdrage.

In de sporthal van Erica zijn de kleedkamers nodig aan een opknapbeurt toe. Het plafond heeft een nieuwe lik verf nodig en de muren moeten worden gestukadoord. Ook zijn de radiatoren in het pand aan vervanging toe. Emmen trekt 9.000 euro uit voor deze klus.

Nieuwe coating

Zwembad De Wiekslag in Weiteveen ontvangt een 25.000 euro voor de vervanging van de pomp van het openluchtbad. Daarnaast is een deel van het geld bedoeld voor vervanging van de coating van het bad.

menu