Emmen verwijdert isolatieplaten in sporthal na incident bij badmintontoernooi

De gemeente Emmen verwijdert alle isolatieplaten van het plafond van de sporthal in de Emmer wijk Bargeres. De komende dagen is de hal daarom niet te gebruiken.

Tijdens een badmintontoernooi van de Emmer vereniging De Racketeers kwam afgelopen weekend een van de plafondplaten naar beneden. Er raakte niemand gewond. Volgens een getuige echter scheelde het weinig of de plafondplaat had iemand geraakt.

Cementgebonden vezelplaten

Woordvoerster Iris Hoonakker van de gemeente Emmen zegt dat het gaat om cementgebonden vezelplaten. ,,Die worden vooral gebruikt om geluid te dempen. Het lijkt erop dat de veroudering van die platen sneller is gegaan dan voorzien. Dat kan onder meer doordat er ballen tegenaan worden geschoten.’’

Maandag nam een aannemer poolshoogte. Besloten werd dat alle platen worden verwijderd. Of het nodig is om nieuwe platen te plaatsen, wordt de komende weken bekeken. ,,Ook gaan we kijken of deze platen in andere hallen van de gemeente worden gebruikt en hoe de situatie daar is’’, zegt Hoonakker. Deze inventarisatie leidt niet tot een tijdelijke sluiting van sporthallen.

De Racketeers

Marc van Beek, secretaris van De Racketeers, neemt de mededeling voor kennisgeving aan. De hal is de thuisbasis van de Emmer badmintonvereniging. Zij train er, speelt er al haar wedstrijden en in de hal is ook de kantine van de vereniging gevestigd. De club, die volgend jaar haar 50-jarig bestaan viert, heeft zo’n 140 leden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.