Emmen vindt dat 50.000 euro voor een selfiespot moet kunnen

Een selfiespot voor 50.000 euro, is dat niet wat veel geld? Bij de gemeente Emmen vinden ze van niet, in ieder geval.

Maar inwoners vragen zich het af, nu ze lezen dat de gemeente aan de voorbereiding en uiteindelijke realisatie van die plek op het nieuwe Raadhuisplein 50.000 euro uitgeeft.

Minder voor sporthallen en zwembaden

En dat besluit het college dan op dezelfde dag dat er aan het opknappen van sommige zwembaden en sporthallen veel minder wordt uitgegeven.

In juni van dit jaar kwam het CDA tijdens de bespreking van de zogeheten kadernota met het voorstel van de selfiespot. De christen-democraten namen daarmee een idee over, dat kort daarvoor door het Jeugdparlement was geopperd, maar toen net niet in de p[rijzen viel.

WEMM?

Bedoeling van het CDA was om in manshoge letters WEMM te plaatsen, met daartussen een hartje. Het college omarmde dat voorstel.

Volgens woordvoerster Mirjam Blaak van de gemeente Emmen is er navraag gedaan bij andere gemeenten ,,Daaruit blijkt dat 50.000 euro voor onderzoek, voorbereiding én productie een meer dan redelijk bedrag is.’’

Emmen wil een plek gemaakt van het duurzame, maar ook dure biocomposiet. Ook moet de selfiespot van verlichting worden voorzien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.