Emmen vindt mogelijk weer ruimte voor woningbouw in Klazienaveen

In nieuwbouwbuurt De Planeet is geen ruimte meer voor nieuwe woningen. Foto: Archief Boudewijn Benting

De gemeente Emmen denkt twee geschikte plekken in Klazienaveen te hebben gevonden waar particulieren straks zelf een woning kunnen gaan bouwen.

In het grootste buitendorp van de gemeente is momenteel geen enkele kavel meer beschikbaar om een nieuw huis op te bouwen. Het nieuwbouwbuurtje De Planeet zit vol; de laatst beschikbare kavel werd daar enkele maanden geleden verkocht.

Omdat er wel vraag is naar plekken waar particulieren zelf een woning kunnen neerzetten, is de gemeente op zoek gegaan naar locaties in het dorp waar dit nog wel mogelijk is.

Vrijstaande woningen en bungalows

Emmen denkt deze plekken nu te hebben gevonden aan De Doole en Kruiwerk. Bij deze eerste straat is volgens de gemeente ruimte voor zes kavels op een grasveld, waar vroeger vroeger een kleuterschool heeft gestaan. Twee van deze kavels zijn bedoeld voor vrijstaande woningen en de andere vier zijn geschikt voor twee-onder-een-kapwoningen.

Bij de straat Kruiwerk is volgens de gemeente ten zuiden van het volkstuinencomplex plek voor elf ‘royale kavels’ voor vrijstaande woningen, waarvan een deel bungalows.

In gesprek met de buurt

Of hier daadwerkelijk kan worden gebouwd en op welke termijn de gemeente de kavels in de verkoop kan doen, is nog niet bekend. Op beide locaties moeten eerst nog diverse onderzoeken worden gedaan om zeker te weten dat ze geschikt zijn voor woningbouw.

Daarna wil de gemeente nog met de buurt en de dorpsvereniging in gesprek over de plannen.

menu