Emmen zet streep door selfiespot aan Raadhuisplein

De gemeente Emmen ziet af van de plaatsing van een selfiespot, waar mensen zichzelf kunnen fotograferen. Volgens de gemeente is er niet genoeg draagvlak.

De selfiespot zou komen op het Raadhuisplein en bestaan uit de letter WEMM, waarbij MM staat voor Emmen. Het was bedoeld als variant op I Amsterdam, de letters die onlangs zijn weggehaald. Het gemeentebestuur van Amsterdam vindt dat de letters te veel staan voor individualisme.

De gemeente Emmen was sinds juni 2017 bezig met haar eigen plan voor een selfiespot. Zij nam toen een voorstel van het CDA over, maar eigenlijk kwam het idee van het Jeugdparlement. Deze jongeren, en ook de jongerenraad, zouden nauw worden betrokken bij de verdere uitwerking.

Emmen vindt dat 50.000 euro voor een selfiespot moet kunnen
Lees verder

50.000 euro

De gemeenteraad stelde 50.000 euro beschikbaar. Dit leidde tot nogal wat ophef onder de inwoners, die het zonde van het geld vonden.

Na vragen van Dagblad van het Noorden over de voortgang meldde een gemeentewoordvoerster afgelopen augustus nog dat de gemeente bezig was met het maken van de ontwerpen. In het najaar zou een keuze worden gemaakt. De selfiespot zou er dit jaar nog komen.

Onlangs is echter anders besloten. ,,Onze selfiespot gaat niet meer door’’, zegt gemeentewoordvoerster Corina Olde Benneker.

'Heel jammer'

,,Wij zijn meerdere keren om tafel gegaan met de betrokkenen, maar de jongeren hadden weinig tijd. En van degenen die wel tijd hadden, kwam weinig initiatief. We hebben uiteindelijk geconcludeerd dat er onvoldoende draagvlak is om hierin te investeren. We hebben de betrokkenen gebeld om ze te informeren. Zij gaven aan het heel jammer te vinden.’’

I Emmen: 'Als je het uitspreekt, klopt het'
Lees verder

Het besluit komt op een opmerkelijk moment. Juist deze week werd bekend dat de Emmer ondernemer Maarten Mensink een eigen, vijf meter lange selfiespot met de letters I Emmen heeft laten maken. Die wordt vrijdagmiddag rond 16.30 uur geplaatst aan de Noorderstraat.

Volgens de gemeente heeft haar eigen besluit niets te maken met Mensinks initiatief.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.