Emmenaar (21) aangehouden na dreiging met explosief in trein van Emmen naar Zwolle

Een 21-jarige man uit Emmen is vrijdagochtend aangehouden voor de dreiging met een explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag.

Politie pakt vijfde verdachte op station Zwolle; man met bijl aangehouden
Lees verder

Een medepassagier deed melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden. Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord.

Uit politie-onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet. Waarschijnlijk heeft hij de trein voor Zwolle al verlaten.

Na zijn aanhouding is de verdachte vanochtend overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord over deze zaak. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst en de man is hulpverlening aangeboden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.