Emmenaar die zwerver Bé benadeelde in beroep

De 51-jarige Emmenaar die vorige week werd veroordeeld tot een halfjaar cel voor het aftroggelen van duizenden euro's van de markante zwerver Bé Boerma, gaat in hoger beroep.

,,Ik kan de uitspraak nog steeds niet bevatten. Er wordt een beeld van mij geschetst dat totaal niet klopt. Ik ben niet het beest van Emmen waarvoor ik word aangezien. Ik heb hem onderdak geboden om hem uit de vrieskou te halen. Toen hij slechter werd, heb ik keer op keer bij zorginstellingen aangeklopt. Maar die gaven telkens niet thuis'', zegt hij.

De rechtbank oordeelt dat de Emmenaar louter uit is geweest op het geld. Hem wordt zwaar aangerekend misbruik te hebben gemaakt van het vertrouwen van een ernstig zieke man. De rechtbank acht bewezen dat hij 27.000 euro van de zwerver heeft opgenomen.

Dat ontkent hij ook niet. Hij zegt als gevolmachtigde het geld te hebben opgenomen. Zodat Boerma, die ernstig ziek was, het met de warme hand kon weggeven. Tot enkele weken voor zijn dood was de Emmenaar de enige erfgenaam. Pas op de dag van Bé's dood, in mei 2012, kreeg hij te horen dat de wilsbeschikking was gewijzigd. ,,Ik had dus ook helemaal geen moeite hoeven doen om stiekem geld weg te sluizen. Ik wist niet beter dan dat ik als enig erfgenaam daar toch al recht op had.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.